27.10.07

Ik had, hoewel ik best politiek geëngageerd ben, nog nooit van Arend Jan Boekestijn gehoord. Eigenlijk had ik dat liever zo gehouden. Maar in de hilarische cartoon van Jos Collignon vandaag waarin de bedreigde apensoort neocon en masse uit de boom valt, was rechtsonder en bijna onzichtbaar een heel klein neergestort neocon-aapje getekend dat Arend Jan moest voorstellen. Toen moest ik hem wel even googelen.

Op zijn blog schrijft Arend Jan onder meer vanuit IJsland:

"IJsland doet mij denken aan Finland. De suicide rate is er net zo hoog of hoger. In januari is het hier licht van 11 uur in de ochtend tot 15 uur in de middag. Lichtherapie draait hier overuren. Gelukkig worden er elk jaar tienmiljoen bomen geplant. Beetje global warming en alles komt hier voor de bakker".

Hè, heerlijk, zo'n optimist in de politiek. Hebben we echt nodig.

18.10.07

Gisteren bij Pauw & Witteman: Caroline Tensen vertelt over haar nieuwe programma Baby Boom, waarin honderd stellen die vreselijk graag een kind willen zowel individueel als groepsgewijs voor de camera worden tentoongesteld. "Vreselijk integer, hoor", zegt Tensen.

Vreselijk integere tv gaat anno 2007 als volgt: rondom een gigantische vierkante tafel staan honderd stellen met vóór zich honderd potjes ochtendurine waarin allemaal tegelijk honderd predictorstaafjes worden gedipt. De reacties worden vervolgens lekker close-up in beeld gebracht.

Dat zou allemaal misschien nog nét te verdragen zijn als niet als soundtrack over het geheel de stem van Elvis Costello te horen was: "Oh my baby baby, I love you more than I can tell, I don't think I can live without you".

En dát neem ik de makers vooral kwalijk. Dat ik I Want You, dat met zijn rauwe, vertwijfelde passie één van de allermooiste lovesongs uit de popmuziek is, voortaan nooit meer zal kunnen horen zonder voor mijn geestesoog die honderd potjes pies te zien. Getverdemme.

17.10.07

De nieuwe partij van Adequate Rita gaat "Trots op Nederland" heten. Mag ik even een teiltje?

Trouwens, Rita lijkt helemaal niet trots op Nederland. Heel veel van wat er in Nederland leeft en gebeurt is absoluut niet naar Rita's zin. Rita wil van alles veranderen. Trots op Nederland? Nou ja, trots op een imaginair Nederland. Een Nederland nadat Rita er klaar mee is. Een heel akelig Nederland dat er godzijdank nooit zal komen. Omdat weliswaar zo'n 600.000 stemgerechtigde Nederlanders ook Rita's merk trots roken, maar ca. 11.400.000 dus niet.

Gelukkig maar.

3.10.07

De Kaanfeebee heeft een klacht van ADO Den Haag in behandeling genomen tegen Robert Maaskant. Die zou insunuaties hebben gedaan over het gokken op eigen foebelwedstrijden.

Tot u sprak Jeroen Stomphorst van het NOS Spossjenaal.