21.8.07

Sommige mensen vinden het jammer dat de handel in tweedehands boeken steeds meer via internet plaatsvindt. Ik helemaal niet. Je vindt veel makkelijker wat je zoekt.

En onpersoonlijk? Ik was laatst hier beland: een antiquariaat gespecialiseerd in SF-boeken. Ik heb er een achttal titels besteld. Toen ik de bevestiging kreeg, zag ik dat één boekje dat ik had willen bestellen van mijn digitale kar was gevallen. Dat meldde ik en toen kreeg ik een heel aardig mailtje terug dat ik dat boekje er gratis bij kreeg. De volgende dag werden de boeken bezorgd--samen met de rekening, die ik toen dus nog moest betalen. Zoveel vertrouwen is heel atypisch voor het internettijdperk.

Het allerleukste was de "filatelistische frankering". Allemaal postzegels in guldens (die in tegenstelling tot munten, bankbiljetten en strippenkaarten niet hun geldigheid zijn verloren) uit fraaie verzamelaarsseries. Daarmee drukken ze de verzendkosten. TNT Post vond het kennelijk ook heel mooi. Geen enkele postzegel is afgestempeld.